Online coaching

Jaren geleden bestond er alleen coaching op locatie. De cliënt ging naar het kantoor van de coach, of de coach kwam bij de cliënt thuis of op het werk. In coronatijd is online coaching enorm toegenomen. Ook trainingen worden nu veel meer digitaal gegeven dan vroeger. Het grote voordeel is dat er nu meer keuze is.

Autismecoach online

Wat zijn de mogelijkheden

Coaching op locatie, online coaching en wandelcoachen zijn allemaal mogelijk. Op locatie betekent in een kantoortje in Delft, of op een locatie naar keuze voor de cliënt (bv. bij de werkgever). Wandelcoachen betekent dat we naar een gebied buiten stad of dorp gaan, met bij voorkeur veel groen. 

Wanneer online coaching

Het grote voordeel van online coaching is dat de reistijd wegvalt. Met een videoverbinding is ook non-verbale communicatie goed zichtbaar, en ook de coachingsmaterialen kunnen digitaal gedeeld worden. Online coaching bespaart tijd, en zorgt ervoor dat coaching ook op grote afstand mogelijk is. Een goede internetverbinding is daarbij wel een voorwaarde.

Wanneer autismecoaching op locatie

Hoewel online coaching heel goed mogelijk is, is contact in elkaars nabijheid nog iets persoonlijker dan online. Als je iemand eerst online ontmoet hebt en vervolgens in het echt ziet, blijkt diegene soms toch een beetje anders te zijn dan je je had voorgesteld. Bij coaching op locatie is hoeven de computer en de verbinding geen rol te spelen. Voor iemand die door zulke dingen snel afgeleid is, is dat een voordeel.

Een voordeel van coaching op de werkvloer is dat dit het gemakkelijker maakt om een indruk te krijgen van de werkomgeving. Wandelcoachen heeft enerzijds het voordeel dat de natuur vaak meer rust geeft, en meer ruimte om te denken, en anderzijds (voor wie dat prettig vindt) de mogelijkheid om te praten zonder oogcontact. Wandelcoachen heeft de beperking dat het niet of nauwelijks geschikt is om werkbladen, kaarten, hand-outs en dergelijke te gebruiken.

Introductieaanbod

1 Intakegesprek → bespreken wat jij met het traject wilt en kunt bereiken.

2 Sessies inzicht in autisme → onderzoeken hoe autisme bij jou tot uiting komt.

Sessies meer rust en minder stress bij autisme → uitzoeken wat voor jou de meeste stress geeft, en hoe die stress verminderd kan worden.

1 Evaluatiesessie → deze is bedoeld om het traject zo af te sluiten dat je de opgedane inzichten kunt blijven gebruiken.

In de startperiode kun je met korting een traject ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ aangaan. Het traject bestaat uit acht sessies van een uur. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Vraag dan direct een intake aan.

Hoe werkt het

Bij coaching op locatie (binnen) gebruiken we fysieke materialen: werkbladen, kaarten, etcetera. Bij online coaching gebruiken we een digitale versie daarvan. Bij wandelcoachen worden geen materialen gebruikt. Je vindt ons aanbod op het tabblad ‘diensten’.