Volwassenen

Als je autisme hebt, werken jouw hersenen ietsje anders dan bij andere mensen. Simpel gezegd zien mensen zonder autisme eerst het geheel, en moeten ze moeite doen om de details daarbij te vinden. Mensen met autisme zien eerst de details en moeten moeite doen om het geheel te zien. Dit heeft gevolgen voor alle onderdelen van het leven. Met autisme kosten sommige dingen meer inspanning, en geven ze meer spanning (stress). Dit kan het leven zwaar maken voor iemand met autisme.

Autismecoach volwassenen

Wat kun je bereiken

Autismecoaching helpt je om meer inzicht te krijgen in de manier waarop autisme voor jou uitwerkt. Daarmee kun je leren hoe je jouw leven kunt leiden op een manier die minder inspanning kost en minder stress geeft. Daarnaast kun je leren hoe je effectiever kunt zijn, dus hoe je met dezelfde inspanning meer kunt bereiken.

Je hebt maar één leven, en je kunt je tijd en energie maar één keer besteden. Hoe beter je weet hoe je die tijd en energie efficiënt kunt gebruiken om je doelen te bereiken, des te meer je uit het leven haalt.

Wat doet een autismecoach

Autismecoaching is een combinatie van training en coaching. Training is overdracht van kennis en vaardigheden, waarbij oefening in de praktijk centraal staat. Coaching is het beïnvloeden van gedrag, om de effectiviteit te vergroten. Een goede coach observeert, stelt vragen en geeft feedback waardoor je de zaak vanuit nieuwe invalshoeken gaat bekijken. Daarmee vergroot je zelf je inzicht in je eigen gedrag.

Introductieaanbod

1 Intakegesprek → bespreken wat jij met het traject wilt en kunt bereiken.

2 Sessies inzicht in autisme → onderzoeken hoe autisme bij jou tot uiting komt.

Sessies meer rust en minder stress bij autisme → uitzoeken wat voor jou de meeste stress geeft, en hoe die stress verminderd kan worden.

1 Evaluatiesessie → deze is bedoeld om het traject zo af te sluiten dat je de opgedane inzichten kunt blijven gebruiken.

In de startperiode kun je met korting een traject ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ aangaan. Het traject bestaat uit acht sessies van een uur. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Vraag dan direct een intake aan.

Voor wie

In principe voor iedere volwassene die ófwel een diagnose autisme heeft, ófwel zichzelf herkent in de kenmerken van autisme. Voorwaarde is wel dat je bereid en in staat bent om te leren, en om daarbij vooral te kijken naar wat je zelf anders kunt gaan doen.

Hoewel online coaching heel goed mogelijk is, is contact in elkaars nabijheid nog iets persoonlijker dan online. Als je iemand eerst online ontmoet hebt en vervolgens in het echt ziet, blijkt diegene soms toch een beetje anders te zijn dan je je had voorgesteld. Bij coaching op locatie is hoeven de computer en de verbinding geen rol te spelen. Voor iemand die door zulke dingen snel afgeleid is, is dat een voordeel.

Een voordeel van coaching op de werkvloer is dat dit het gemakkelijker maakt om een indruk te krijgen van de werkomgeving. Wandelcoachen heeft enerzijds het voordeel dat de natuur vaak meer rust geeft, en meer ruimte om te denken, en anderzijds (voor wie dat prettig vindt) de mogelijkheid om te praten zonder oogcontact. Wandelcoachen heeft de beperking dat het niet of nauwelijks geschikt is om werkbladen, kaarten, hand-outs en dergelijke te gebruiken.

Hoe werkt het

Bij coaching op locatie (binnen) gebruiken we fysieke materialen: werkbladen, kaarten, etcetera. Bij online coaching gebruiken we een digitale versie daarvan. Bij wandelcoachen worden geen materialen gebruikt. Je vindt ons aanbod op het tabblad ‘aanbod’.